10 steg till en bättre hälsa - Malin

Jag var inne och läste på expressen.se och hittade en artikel om Mårten Nylén och Tanja Djelevic, som är coacher i tv-programmet ’’Biggest loser’’. De delar med sig av sina bästa tips och knep för att komma i form och få en bättre hälsa. Jag tyckter att tipsen är ganska självklara om man tänker efter, men det är ändå bra tips för dem som vill få motivation. Så här nere har jag sammanfattat de 10 tipsen från artikeln.

 

1. Starta idag - många sitter och funderar på att förändra sin hälsa, men det blir aldrig av. Sätt igång på en gång. Varför vänta?

 

2. Gör ett val – Alla människor har ett val när det gäller hälsa, förändring är nyckelordet, bestäm vad just du vill förändra med dig och din hälsa och sträva efter det.

 

3. ändra din kost – Alla småförändringar är ett steg i rätt riktning. Det kan handla om att bara börja äta regelbundet och se till att äta rätt mängd. Eller undvika socker, vitt bröd, läsk o.s.v. och istället äta mer grönsaker och frukter.

 

4. vardagsmotion – Hitta enkla sätt i vardagen för att motionera, exempel cykla istället för att ta bussen/bilen, gå i trappor, simma eller ta morgonpromenader.

 

5. Tänk positivt - Din mentala hälsa och fysiska hälsa hänger samman. Därför är det väldigt viktigt med ett positivt tänkande.

 

6. mål och delmål – sätt upp mål och delmål för att veta vad du ska, Du behöver oftast delmål för att orka nå slutmålet. Kanske är ditt mål att gå ner tio kilo. Då är delmålen två och ett halvt kilo i taget. Ge dig själv en belöning när du nått dina delmål.

 

7. Förenkla och effektivisera – Krångla inte till saker och lägg inte ned tid på förändringar som inte ger något. Träningen ska vara enkel och effektiv.

 

8. Sträva efter balans – Man ska sträva efter att inte vara stressad, känna sig nedstämd eller att sova dåligt. Man får en balans genom att träna, äta sunt, vila, återhämta kroppen och lära sig att slappna av och minska stressen.

 

9. Lyssna på kroppen – Se till att du startar upp träningen på en passande nivå. Man ska ta det långsamt i början men senare kan man öka träningen.

 

10. Ha roligt – att skaffa sig en bättre hälsa behöver inte vara tråkigt. Hitta någon träningsform som du tycker är kul, träna ihop med en kompis och våga testa nya saker.

 

http://www.expressen.se/halsa/10-steg-till-battre-halsa--nu/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0