Livskvalitet -Malin

Att ha livskvalitet kan sammanfattas som den upplevda känslan att ha ett gott liv.  Livskvalitet är det du själv bestämmer ger kvalitet åt livet. Det kan ingen annan bestämma åt dig. Någon gillar kanske att vara ute och motionera och sporta, Det kan vara livskvalitet för den personen. Andra gillar att ta det lugnt och sova, för dem är det livskvalitet.

 

Det är helt och hållet upp till dig hur du lever ditt liv. Ta dig tid att fundera igenom vad som du upplever är viktigt att du har i ditt liv.  Fundera igenom vad som är viktigt för dig för att du ska kunna leva ett liv som du kan njuta utav och bli uppfylld utav.
Alltför många människor bara rusar igenom livet utan att över huvud taget reflektera över vad de vill ha, vad som spelar roll för dem.

 

Vad enskilda personer beskriver som god livskvalitet skiljer sig i olika delar av världen. Att slippa gå och lägga sig hungrig är nog inget vi svenskar skulle kalla god livskvalitet, eftersom vi lever i ett land där det finns mycket tillgång till mat. Vi rankar istället vår psykiska hälsa först.

Våra grundläggande värderingar av livskvalitet är dock lika för alla människor på jorden: att ha arbete, god hälsa, mat för dagen, bostad, familj och vänner.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0