Maten i våra liv- av Emilia

Hej!
Mina vänner har i de nedanstående inläggen gått in på människans livsstil samt hur olika träningsformer kan se ut. Båda spelar en stor roll för hur människans hälsa ser ut och för att man ska må så bra som möjligt. Kost tillsammans med träning är nyckeln till ett hälsosamt liv. Men då är det viktigt att man har kontroll över sig själv och veta hur man bör bära sig åt. Därför har jag i detta inlägg valt att gå in på just "Maten i våra liv".
Människans matvanor har på senare år ändrats till stor del. Maten är något vi utgår ifrån varje dag och är otroligt viktig för att få en att orka med en hel dag samt att känna sig glad och belåten. Därför är det viktigt att ha kontroll över sin kost. Oavsett man man siktar mot är det viktigt att tänka på:
  • Att alla måltider är viktiga
  • Att äta en bra frukost
  • Att äta bra mellanmål regelbundet
  • Att äta enligt tallriksmodellen
  • Att minska på utrymmesmaten (d.v.s chips, bakverk, snacks mm.)
Det är viktigt att försöka hitta en baland mellan dessa punkter och tänka på att äta stadiga huvudmål, istället för att gå och små äta hela tiden. Blir man mätt på huvudmålen minskar ju därmed suget efter småsaker.
En sund och mycket aptitlig bild tagen av en vän till mig.
http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Folkhalsa/Mat--rorelse/Artiklar-om-mat-och-rorelse/Artiklar-om-mat/Sa-ser-vara-matvanor-ut/
Här ovan är en artikel som är skriven av Skåne- folkhälsa. Artikeln beskriver också hur människans dagliga matvanor ser ut, vad vi bör äta (beroende på vilken åldersgrupp man tillhör).
Jag anser att det är en mycket bra hemsida där man också kan säka vidare och hitta annat viktigt och inressant att läsa om. Det rör sig om allt kring ämnet mat, övervikt som vanligtvis orsakas av fel intag av mat, men även hur man bör röra sig för att skapa en bra balans.
Hoppas det kan vara till hjälp!
/Emilia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0